Nova data. Ruta a l’antic cementiri jueu de Montjuïc

/, General, Notícies/Nova data. Ruta a l’antic cementiri jueu de Montjuïc

Nova data. Ruta a l’antic cementiri jueu de Montjuïc

Us convidem a realitzar una visita guiada per l’antic cementiri jueu de la mà de  l’arquitecta Dominique Tomasov Blinder, dedicada a l’estudi i la protecció d’aquesta necrópolis.

L’antic cementiri jueu data des del s. IX. Malgrat no fer-se enterraments després del s. XIV, referències al Fossar dels Jueus, camí dels Jueus o Font dels Jueus, perviuen per segles a la documentació notarial.

En tant que espai representatiu de la historia de la ciutat, el 2009 la Generalitat de Catalunya l’atorgat la denominació de Be Cultural d’Interès Nacional-Lloc Históric.

La població jueva de Barcelona i d’arreu del món té un lligam particular amb aquest espai sagrat, a ón reposen les restes dels avantpassats.

En aquest recorregut coneixerem de primera mà, la història, aspectes de la tradició funerària i el procés de protecció d’una peça cabdal del patrimoni català.

Al llarg del recorregut hi haurà espai per preguntes i intercanvi de comentaris.

Data: Diumenge 17 de novembre
Hora: 10:30 a 12.30h
Lloc de la trobada: Parada telefèric a peu del Castell de Montjuïc
Inscripció prèvia: comunicacio@cbsa.cat

By | 2019-10-24T14:33:34+02:00 08/10/2019|carrosses, General, Notícies|Comentaris tancats a Nova data. Ruta a l’antic cementiri jueu de Montjuïc