El Cementiri de Montjuïc obre un espai de dol gestacional i neonatal - Cementiris de Barcelona CBSA

El Cementiri de Montjuïc obre un espai de dol gestacional i neonatal

/, Notícies/El Cementiri de Montjuïc obre un espai de dol gestacional i neonatal

El Cementiri de Montjuïc obre un espai de dol gestacional i neonatal

El nou espai té la voluntat de facilitar el dol, acompanyar les famílies que han perdut un fill o filla durant l’embaràs o durant el part i contribuir a visibilitzar aquesta realitat.

Aquest nou espai col·lectiu permet a les famílies que ho desitgin enterrar els seus fills i filles sense cap cost i participar en l’acte conjunt d’homenatge i comiat que se celebrarà cada any, al mes d’abril, i que s’organitzarà conjuntament amb l’entitat Petits amb Llum, una associació sense ànim de lucre que acompanya les famílies que han patit una pèrdua gestacional o neonatal.

Aquesta iniciativa s’ha impulsat amb la col·laboració de Cementiris de Barcelona, Petits amb Llum i el CatSalut, a través de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

A part de l’espai al cementiri de Montjuïc, també s’ha treballat amb l’Hospital de la Vall d’Hebron la reformulació de la informació que es dona a les famílies que han patit una pèrdua gestacional o neonatal, amb la voluntat d’oferir informació transparent en un moment molt dur per a aquestes famílies. L’objectiu és que aquesta informació arribi de manera clara i amb tota la cura i acompanyament que requereix un moment difícil com aquest. La iniciativa s’ha fet extensiva, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, a la resta de centres hospitalaris de la ciutat.

By | 2020-10-29T16:08:50+00:00 29/10/2020|blog, Notícies|Comentaris tancats a El Cementiri de Montjuïc obre un espai de dol gestacional i neonatal