Nous llibres inclosos a la Biblioteca Funerària

La Biblioteca Funerària segueix ampliant i especialitzant el seu fons bibliogràfic per seguir sent un referent en la temàtica de la mort.

Aquests són els llibres inclosos que ja es poden consultar a l’espai de la Biblioteca els dimecres, dissabtes o diumenges, de 10 a 14h., o demanar en préstec al SEDAC:

 

  • Principios de Botánica Funeraria/ Celestino Barallat i Falguera, presentació de Jaume Bover. Alta Fulla, Barcelona, 1984.

Un insòlit tractat de jardineria escrit l’any 1885 que explica la simbologia vegetal que es pot trobar en un cementiri, des del punt de vista del coneixment clàssici la tradició popular. Apunta quines espècies són admisibles i quines no en un jardí funerari, quines són més idònies per dipositar-les com a ofrena florar, etc.

  • Il Verano: percorsi della memoria/ Luisa Cadilli Alloisi. Palombi, Roma, 1995.

Itinerari del cementiri comunal monumental Campo Verano, conegut popularment com “Il Verano” en italià, es mostren les sepultures més representatives del recinte funerari de Roma.

  • El arte cristiano: passat i present d’una indústria artesanal/ Pilar Ferrés, Bassols i Casabó DL, Olot, 2006.

Arte Cristiano és una empresa olotina de tradició artesanal que des de mitjan segle XIX s’ha dedicat a la indústria dels Sants, estàtues realitzades en pasta cartró fusta que tenen la concessió per part de la Sagrada Congregació de ritus i indulgències i la consideració de material noble i venerable.

  • Monumentos funerarios/ Juan Bautista Pons, Barcelona, ?.

Antic llibre del reconegut arquitecte Juan Bautista Pons i Trabal, on s’hi mostren fotografies de la inauguració d’alguns dels panteons més rellevants del cementiri de Montjuïc.

  • Histoire des plus beaux corbillards. Hippomobiles et motorisés/ Ivan Lavallade. Biblioteca Nacional de França, 2011.

Una mostra de 400 models de carrosses i cotxes fúnebres de diferents èpoques, amb imatges inèdites, on mostren els diferents ornaments, cavalls, com també els cotxes d’acompanyament per a les famílies i amics, els quals compartien us amb altres serveis.

  • The Capuchin Museum/ Gangemi Editore spa, Roma, 2012.

Llibre amb imatges de les sepultures dels caputxins de Roma, ubicades al museu-cripta de l’Església de Nostra Senyora de la Concepció dels caputxins. S’hi mostren els esquelets de 4000 frares aproximadament, disposats al llarg de sis capelles i en diferents formes geomètriques, mosaics i símbols religiosos.

 

 

By | 2017-11-02T15:49:34+01:00 07/06/2017|carrosses, Notícies|Comentaris tancats a Nous llibres inclosos a la Biblioteca Funerària