Mesures de prevenció i contenció COVID-19 als cementiris de la ciutat

/, Notícies, Objecte @es/Mesures de prevenció i contenció COVID-19 als cementiris de la ciutat

Mesures de prevenció i contenció COVID-19 als cementiris de la ciutat

Enterraments

Els 9 cementiris de la ciutat romandran tancats, de manera preventiva, fins a nou avís.

Queden ajornades totes les cerimònies religioses o civils per acomiadar als difunts però, a partir de demà dimecres 1 d’abril, es permetrà l’assistència de com a màxim 3 familiars en els cementiris de la ciutat de Barcelona per acompanyar-los fins la sepultura.

Ateses les darreres recomanacions de les autoritats, per tal de protegir la ciutadania en general i, en particular, els familiars dels difunts i als treballadors de Cementiris de Barcelona, així com per seguir garantint la prestació del servei amb la màxima seguretat, agrairem que totes les persones que accedeixin als nostres cementiris compleixin escrupolosament, les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries i vinguin proveïts de les corresponents mesures de seguretat i prevenció de les que n’hauran de fer ús durant l’estada en els nostres recintes.

D’altra banda, demanem que respectin l’espai de seguretat davant de la sepultura, així com el temps estrictament necessari de durada del servei.

Aquesta norma serà per al conjunt dels decessos que es gestionin a Barcelona, tant si són difunts per la COVID-19 com si ho són per altres causes.

Horaris oficines

Les oficines del Cementiri de Les Corts, Tanatori Ronda de Dalt i Tanatori Almogàvers romandran obertes per realitzar, únicament, tràmits relacionats amb els enterraments i les incineracions

De dilluns a divendres de 8.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 17.30 hores

Caps de setmana de 8.00 a 14.00 hores.

Les oficines dels cementiris de Poblenou, Collserola, Sant Andreu i Montjuïc, romandran tancades durant aquest període.

Recordeu les recomanacions i obligacions dictades per les autoritats sanitàries: 
–  Entreu a l’oficina quan us avisin
– Mantingueu distància mínima de seguretat d’almenys, 1,5 metres.
– Eviteu el contacte físic amb altres persones.

Incineracions:

No serà possible l’assistència a la incineració de la persona difunta ateses les circumstàncies actuals.

Cementiris de Barcelona, un cop realitzada la incineració, contactarà amb els familiars oferint un servei, sense cost, de lliurament de cendres al domicili per a totes aquelles famílies que així ho desitgin.

Atenent que les circumstàncies derivades de les restriccions en els comiats poden suposar una tensió emocional per als familiars que pateixen una pèrdua, Cementiris de Barcelona habilitarà, un cop se superi la crisi sanitària causada per la COVID-19, espais dins dels recintes perquè els familiars puguin realitzar un comiat, sense cap cost.

Informarem de manera immediata, de qualsevol novetat atenent a l’evolució de la situació epidemiològica del coronavirus COVID-19 i, sempre, seguint les recomanacions de l’Ajuntament de Barcelona i les Autoritats Sanitàries.

 

 

 

By | 2020-03-31T21:13:24+02:00 15/03/2020|General, Notícies, Objecte @es|Comentaris tancats a Mesures de prevenció i contenció COVID-19 als cementiris de la ciutat