Mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID -19 - Cementiris de Barcelona CBSA

Mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID -19

Serveis Inhumació i incineració

RESOLUCIÓN SLT/2700/2020, del 29 de octubre. En atenció a les mesures de contenció de la pandèmia i per tal d’evitar contagis i garantir la continuïtat dels serveis, la Generalitat ha establert la limitació d’un 30% de l’aforament als serveis d’incineració i cerimònies de comiat en espais tancats. D’altra banda, durant els serveis  d’inhumació i cerimònies a peu de sepultura no hi ha límit de persones, sempre que es segueixin les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries en relació a l’us de la mascareta i respectant la distància de seguretat.  

Ateses les circumstàncies derivades de les restriccions en els comiats durant l’estat d’alarma, hem habilitat espais dins dels 9 cementiris de la ciutat de Barcelona perquè pugueu realitzar un comiat amb els acompanyants que considereu, sempre tenint en compte les restricciones establertes. Caldrà que ens contacteu via correu electrònic a: comunicacio@cbsa.cat

Tenint en compte les darreres recomanacions de les autoritats, per tal de protegir la ciutadania en general i, en particular, els familiars dels difunts i als treballadors de Cementiris de Barcelona, així com per seguir garantint la prestació del servei amb la màxima seguretat, agrairem que totes les persones que accedeixin als nostres cementiris compleixin escrupolosament, les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries i vinguin proveïts de mascareta i respectin la distància de seguretat social durant l’estada en els nostres recintes.

Aquesta norma serà per al conjunt dels decessos que es gestionin a Barcelona, tant si són difunts per la COVID-19 com si ho són per altres causes.

Servei de lliurament de cendres

Per tal d’evitar-vos esperes innecessàries us preguem que, en cas que vulgueu venir a recollir les cendres del vostre familiar al Centre de Cremació de Montjuïc, podeu sol·licitar cita prèvia a traves de www.cbsa.cat o enviar un correu electrònic a serveis@cbsa.cat.

Us recordem també que, Cementiris de Barcelona, un cop realitzada la incineració, ofereix un servei de lliurament de cendres al domicili per a totes aquelles famílies que així ho desitgin. Per a més informació podeu contactar per correu electrònic a l’adreça de correu serveis@cbsa.cat o per telèfon al 934841999.

Activitats culturals

Reactivació de les activitats culturals, així com les visites a la Col·lecció de Carrosses Fúnebres i la Biblioteca funerària del Cementiri de Montjuïc.
La participació a les visites guiades requereix reserva prèvia. Aforament per a un màxim de 10 persones. A continuació us expliquem el procediment per realitzar la reserva:

  1. Enviar un mail a cementiriescultura@cbsa.cat
  2. Especificar nom, cognoms, dia, hora, nº d’acompanyants i un telèfon de contacte.
  3. El nº màxim per reserva serà de 2 persones.
  4. El comprovant de la reserva serà la resposta del correu per part del departament de comunicació i qualitat.
  5. Serà obligatori que el mateix dia de l’activitat l’assistent porti la mascareta.

Horaris oficines

Obertura de totes les oficines de Cementiris de Barcelona del Tanatori del carrer Almogàvers, Tanatori Ronda de Dalt i les oficines dels cementiris de Poblenou, Les Corts, Collserola, Sant Andreu i Montjuïc, en horari habitual durant els mesos d’estiu (juliol, agost i setembre):

– Oficina de Montjuic  8:00 a 14:00 i 15:30 a 17:00
caps de setmana i festius  :8:00 a 14:30

– Oficina de Collserola  8:00 a 14:00 i 15:30 a 17:00
caps de setmana i festius  :8:00 a 14:30

– Almogàvers :  8:00 a 18:30
caps de setmana i festius  :8:00 a 14:30

– Oficina de Les Corts : 8:00 a 14:00 i 15:30 a 17:30
caps de setmana i festius  :8:00 a 14:30

– Oficina de Ronda:  8:00 a 14:00 i 15:30 a 17:30
caps de setmana i festius  :8:00 a 14:30

– Oficina de Sant Andreu:  8:00 a 14:00 i 15:30 a 17:30
caps de setmana i festius  : Romandrà tancada fins al 17 d’octubre

– Crematori de Montjuic: De dilluns a diumenge 8:00 a 18:00

Recordeu les recomanacions i obligacions dictades per les autoritats sanitàries: 

  • Entreu a l’oficina quan us avisin
  • Mantingueu distància mínima de seguretat d’almenys, 2 metres
  • Eviteu el contacte físic amb altres persones
  • Feu us de mascareta i renteu-vos les mans amb les solucions hidroalcohòliques que trobareu a totes les nostres dependències
  • Els estris utilitzats per a la neteja de la sepultura s’han de llençar en bosses tancades hermèticament

 

By | 2020-10-30T15:16:36+01:00 22/05/2020|blog, carrosses, Notícies|Comentaris tancats a Mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia COVID -19