La biblioteca funerària de Cementiris de Barcelona s’apropa al ciutadà amb un servei de préstecs

/, Notícies/La biblioteca funerària de Cementiris de Barcelona s’apropa al ciutadà amb un servei de préstecs

La biblioteca funerària de Cementiris de Barcelona s’apropa al ciutadà amb un servei de préstecs

La Biblioteca Funerària de Cementiris de Barcelona, que va ser oberta al públic el juny del 2013 i està ubicada en el mateix espai de la Col·lecció de Carrosses Fúnebres del Cementiri de Montjuïc, s’ha integrat dins del sistema de biblioteques i fons departamentals especialitzats de l’Ajuntament de Barcelona, liderat per la Biblioteca General. Aquesta incorporació, que ha estat possible gràcies a la catalogació de tots els exemplars que conformen la col·lecció de la biblioteca, permet que el seu fons bibliogràfic sigui consultable en línia a través del CBAB (Catàleg col·lectiu de les Biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona) i del CCUC (Catàleg col·lectiu de les Biblioteques Universitàries de Catalunya). D’aquesta manera, els ciutadans no només poden consultar els exemplars del fons a la mateixa Biblioteca Funerària, sinó també poden demanar-los prestats durant un període d’un mes a la Biblioteca General de l’Ajuntament.

La catalogació permetrà una major difusió de la segona col·lecció més gran d’Europa en temàtica funerària, que sobresurt per les obres dedicades als rituals fúnebres de nombroses civilitzacions, des de la Prehistòria fins a l’actualitat. En aquest sentit, cal destacar exemplars com els tres volums de The Temple of King Sethos I At Abydos (Amice MaryCarverley i M. F. Broome, 1933), que estan dedicats als ritus de l’antic Egipte, com Symbolisme Funéraire des Romans (Franz Cumont, 1966), que se centra en el simbolisme funerari de l’imperi Romà o com Symbols of Power. At the time of Stonehenge (D.V. Clarke, T.G. Cowie i Andrew Foxon, 1985), que tracta les tombes funeràries durant l’edat de Pedra a Anglaterra.

La Biblioteca Funerària de Cementiris de Barcelona, que està oberta al públic tots els dissabtes i diumenges de 10 a 14, compta amb dos perfils de visitants habituals. Per una banda, estudiants (de Batxillerat, de llicenciatura universitària o de Doctorat), que duen a terme una recerca molt específica lligada als ritus funeraris. Per l’altra, curiosos del món funerari que estan interessats en conèixer la diversitat del fons bibliogràfic.

By | 2016-02-26T00:00:00+01:00 26/02/2016|General, Notícies|Comentaris tancats a La biblioteca funerària de Cementiris de Barcelona s’apropa al ciutadà amb un servei de préstecs