SOSTENIBILITAT

Cotxe elèctricCementiris de Barcelona, seguint la seva filosofia de respecte al medi ambient, està incorporant vehicles elèctrics per a realitzar les inhumacions als cementiris petits i mitjans de la ciutat.
Filtre de dioxines de MontjuïcLa incineració de difunts pot tenir dos elements contaminants. D’una banda, els metalls i vidres complementaris i, de l’altra, els específics de la cremació, que formen els elements i les emissions a l’atmosfera.
Urna biodegradableLa pràctica de la cremació està creixent de manera notable a nivell internacional, malgrat que a Barcelona, amb un percentatge del 35%, encara queda un llarg camí per recórrer.
Punt de càrrega per a vehícles elèctricsCementiris de Barcelona disposa de dos punts de càrrega gratuïts per a vehicles elèctrics als cementiris de Poblenou i Sant Andreu. Aquests donaran servei als usuaris i als cotxes elèctrics de l’entitat.
Plaques solars del cementiri de Les CortsEl setembre del 2014 es va inaugurar el parc de plaques solars del Cementiri de les Corts, gràcies al qual el recinte tindrà autosuficiència energètica.
Cementiris de Barcelona és una empresa fermament compromesa amb el medi ambient i treballa perquè els cementiris siguin també espais sostenibles. Amb la instal•lació del nou parc solar de Les Corts, es va complir un dels reptes marcats per al 2014: reduir el consum energètic de les instal•lacions.
La instal•lació de plaques solars al Cementiri de Les Corts és la continuació d’un ampli projecte d’aprofitament de les cobertes que ja va començar el 2011 quan es van col•locar al Cementiri de Montjuïc més de 700 metres quadrats de superfície de plaques solars. Aquesta aposta per l’energia solar és una iniciativa pionera als cementiris de l’Estat espanyol i demostra que l’ús d’energies renovables és viable en els àmbits més diversos.
A banda dels parcs solars, Cementiris de Barcelona ha emprès altres apostes per fer les seves instal•lacions més ecològiques: també ha estat pionera en utilitzar filtres de dioxines en tots els crematoris de la ciutat, reduint al mínim les emissions de pols, gasos contaminants i metalls pesats. A més, nous espais com el Jardí de la Mediterrània, el Jardí del Repòs o el Bosc d’Espargiment de Cendres s’han habilitat com a zones verdes amb espècies autòctones que no impliquen cap risc ecològic.