Cementiri de Sarrià

El Cementiri del poeta Foix

//Cementiri – Sarrià
Cementiri – Sarrià 2018-02-08T10:23:39+01:00

Informació general

Horari del cementiri
De dilluns a divendres:
de 08:45 a 17:30 hores
Dissabtes, diumenges i festius:
de 08:45 a 15:00 hores

Adreça i telèfon
c/ Doctor Roux, s/n.
08017 Barcelona
Tel. 934.841.999
comunicacio@cbsa.cat

Telèfon d’informació
934 841 999

Informació addicional
Mapa Cementiri Sarrià

Transports

Autobusos
14. Tots els dies (Vil·la Olímpica – Pg. Bonanova)
30. Tots els dies (Pl. Espanya – Sarrià)
68. Només feiners (Pl. Catalunya – Cornellà de Llobregat)
70. Dilluns a dissabtes (Sants – Pg. Bonanova)
72. Tots els dies (Dte. Granvia L`H. – Bonanova
123. Tots els dies (Bonanova alta)

Ferrocarrils de la Generalitat
Línia 6. Estació de Sarrià (Correspondències amb línies S1/S2/S5/S55)

Història

Un personatge important enterrat al cementiri de Sarrià és el pintor Jaume Mercader, que es va fer gravar aquest epitafi: “Eix lloc em plau sota la llum del cel”.

A prop d’aquesta sepultura hi trobem les dels poetes Carles Riba i Clementina Arderiu; una làpida sòbria, esculpida por Joan Rebull, commemora la vida d’aquest matrimoni.

Dels primers temps del cementiri de Sarrià en tenim poques dades perquè la informació existent es va perdre en un incendi que es va declarar a la parròquia de Sarrià i que va afectar les dependències on es guardaven els arxius d’aquest petit cementiri.

Els primers escrits que fan referència a aquest cementiri es remunten al 1922. Es tracta del llibre de registres, on consten tant els difunts enterrats com les fitxes, en les quals es detallen la construcció de l’oficina, el dipòsit i altres serveis.

Sarrià no es va incorporar a Barcelona fins el 1921. Va ser l’últim municipi annexionat i, fins aleshores, havia estat un poblet que els estius s’omplia d’estiuejants que tenien el domicili principal a Barcelona i, per descomptat, la seva sepultura en un dels dos cementiris que aleshores hi havia a la ciutat, el del Poblenou i el de Montjuïc.

Segurament aquesta és la raó per la qual en aquest recinte, dividit en dos departaments, hi ha poques sepultures monumentals i encara avui conserva un aire senzill.

En podem destacar el monument funerari dedicat, per la vidua i els fills, al farmacèutic Margenat, síndic de l’Ajuntament de Sarrià i persona molt coneguda a la població catalana, que va morir assassinat el 5 de setembre de 1843.

Serveis al cementiri de Sarrià

Cementiris de Barcelona és una empresa pertanyent a l’Ajuntament de Barcelona. Els nostres objectius són apropar la gestió dels cementiris i de tota la seva activitat als usuaris, millorar l’atenció al client i oferir un servei de qualitat.

Esdeveniments/Rutes

Encara que sembli una paradoxa, conèixer la mort i les seves manifestacions culturals i socials és una manera de conèixer la vida d’una societat. Amb l’objectiu d’acostar els cementiris als ciutadans com a llocs d’història i de vida, Cementiris de Barcelona organitza activitats culturals gratuïtes per a tots els públics.

El blog de CBSA

Entrades exahurides. Inscripcions obertes per a la ruta nocturna del cementiri de Poblenou

S’apropa la Ruta nocturna, que se celebrarà al Cementiri de Poblenou, coincidint amb el 200 aniversari d’aquest recinte. No es pot desvetllar ni l’itinerari ni la temàtica, però si que

Load More Posts