Cementiri - Sarrià - Cementiris de Barcelona CBSA

Cementiri de Sarrià

El Cementiri del poeta Foix

//Cementiri – Sarrià
Cementiri – Sarrià 2021-12-01T07:53:23+00:00

Mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia Covid-19

En atenció a les mesures de contenció de la pandèmia i per tal d’evitar contagis i garantir la continuïtat dels serveis, en el següent enllaç trobareu més informació sobre les noves mesures de contingència davant la Covid-19

Horari del cementiri

De dilluns a diumenge:

De dilluns a diumenge:
de 08:00 a 18:00 hores

Adreça i telèfon

C/ Doctor Roux, s/n
08017 Barcelona
Tel. 934.841.999
cbsa@cbsa.cat

Telèfon d’informació
934 841 999

Informació addicional
Mapa Cementiri Sarrià

Transports

Autobusos
68. Tots els dies (Htal. Cínic – Cornellà)
75. Laborables (Les Corts – Av Tibidabo)
v7.  Tots els dies (Pl. Espanya – Sarrià)
V9.  Tos els dies (Poble-sec- Sarrià)

Ferrocarrils de la Generalitat
Línia 6. Estació de Sarrià (Correspondències amb línies S1/S2/S5/S55)

Història

Un personatge important enterrat al cementiri de Sarrià és el pintor Jaume Mercader, que es va fer gravar aquest epitafi: “Eix lloc em plau sota la llum del cel”.

A prop d’aquesta sepultura hi trobem les dels poetes Carles Riba i Clementina Arderiu; una làpida sòbria, esculpida por Joan Rebull, commemora la vida d’aquest matrimoni.

Dels primers temps del cementiri de Sarrià en tenim poques dades perquè la informació existent es va perdre en un incendi que es va declarar a la parròquia de Sarrià i que va afectar les dependències on es guardaven els arxius d’aquest petit cementiri.

Les primeres referències a aquest cementiri es remunten al 1835, però a causa d’un incendi, no es disposa fins al 1922, de la documentació del llibre de registres, on consten tant els difunts enterrats com les fitxes, en les quals es detallen la construcció de l’oficina, el dipòsit i altres serveis.

Sarrià no es va incorporar a Barcelona fins el 1921. Va ser l’últim municipi annexionat i, fins aleshores, havia estat un poblet que els estius s’omplia d’estiuejants que tenien el domicili principal a Barcelona i, per descomptat, la seva sepultura en un dels dos cementiris que aleshores hi havia a la ciutat, el del Poblenou i el de Montjuïc.

Segurament aquesta és la raó per la qual en aquest recinte, dividit en dos departaments, hi ha poques sepultures monumentals i encara avui conserva un aire senzill.

En podem destacar el monument funerari dedicat, per la vidua i els fills, al farmacèutic Margenat, síndic de l’Ajuntament de Sarrià i persona molt coneguda a la població catalana, que va morir assassinat el 5 de setembre de 1843.

Serveis al cementiri de Sarrià

Cementiris de Barcelona és una empresa pertanyent a l’Ajuntament de Barcelona. Els nostres objectius són apropar la gestió dels cementiris i de tota la seva activitat als usuaris, millorar l’atenció al client i oferir un servei de qualitat.

Esdeveniments/Rutes

Encara que sembli una paradoxa, conèixer la mort i les seves manifestacions culturals i socials és una manera de conèixer la vida d’una societat. Amb l’objectiu d’acostar els cementiris als ciutadans com a llocs d’història i de vida, Cementiris de Barcelona organitza activitats culturals gratuïtes per a tots els públics.

El blog de CBSA

Cementiris de Barcelona forma part del Viu Montjuïc, un projecte cultural i de lleure per a tota la família

Montjuïc celebrarà a la tardor un cap de setmana de cultura, natura i lleure obert a tota la ciutadania. Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, serà una celebració on, durant tot un cap d

Load More Posts