Espais per a cendres Montjuïc - Cementiris de Barcelona CBSA
Espais per a cendres Montjuïc 2020-05-19T12:24:49+00:00

ESPAIS PER A CENDRES

Cementiris de Barcelona recomana que les cendres es dipositin al cementiri, el qual, a més de ser-ne el lloc natural, disposa de les instal·lacions necessàries i adequades per a aquesta finalitat, fet que també ajuda a conservar el record dels éssers estimats.

Amb aquest objectiu posa a disposició de les famílies diverses instal·lacions repartides en tots els seus recintes.

JARDINS

Jardí del RepòsJardins en els quals es poden dipositar les cendres en una piràmide d’inhumació comunitària, amb l’opció de col·locar una placa en memòria de l’ésser estimat.

Ubicació: Cementiri de Montjuïc i Cementiri de Collserola.

Jardí d'Espargiment de CendresÉs un espai creat dins del cementiri de Montjuïc perquè les famílies puguin espargir les cendres de manera gratuïta, en un espai preparat especialment per aquest fet.

El jardí està format per un gran parterre de graves de colors, dotat de reg automàtic i petits parterres quadrats, uns amb plantes pròpies del nostre paisatge natural (farigola, romaní, etc.) i altres apropiats per a la inhumació d’urnes biodegradables.

Jardí de les AromesEspai destinat a la inhumació d’urnes biodegradables, sobre les quals es plantarà una planta (espígol, sàlvia o romaní).

Ubicació: Cementiri de Montjuïc, Plaça Sant Manel, Agrupació 12ª

Jardí de la MediterràniaAquest jardí ocupa un lloc privilegiat del cementiri, construint un balcó sobre el mar, en el qual es poden inhumar les cendres dipositades prèviament a urnes biodegradables, al costat d’una planta o arbre familiar.

L’Arbre familiar permet a la família dipositar fins un màxim de 5 urnes biodegradables.

Ubicació: Cementiri de Montjuïc

Espai natural adaptat dins el Cementiri de Collserola perquè els usuaris puguin espargir les cendres passejant per un entorn de pau i tranquil·litat, aprofitant les extenses i verdes instal·lacions del recinte.

Amb la finalitat de crear un lloc de referència en memòria de l’ésser estimat, el bosc disposa d’un mur de pedra natural destinat a la gravació del nom del difunt en una placa de bronze, que al col·locar-la forma un conjunt escultòric.

Ubicació: Cementiri de Collserola

Cementiris de Barcelona en els últims anys ha creat diferents espais en tots els seus recintes perquè els usuaris puguin escampar les cendres dels seus familiars en entorns naturals que representen un patrimoni de gran valor, una oferta que s’afegeix a la dels columbaris cineraris, on es pot donar sepultures a les urnes.

Som conscients de la importància que té la preservació del medi ambient  i és per aquest motiu que oferim gran variats d’urnes biodegradables que es degraden en contacte amb la terra o l’aigua. Aquest tipus d’urnes que són aptes per ser dipositades en qualsevol dels espais naturals, dels nostres recintes, destinats a la inhumació de cendres.

Actualment, les instal·lacions disponibles per a aquesta finalitat són: el Bosc d’Espargiment de Cendres del Cementiri de Collserola; el Jardí del Repòs dels cementiris de Montjuïc i Collserola; els Jardins de les Aromes, de la Mediterrània, el d’Espargiment de Cendres del Cementiri de Montjuïc, Columbaris Cineraris de diversos cementiris i darrerament hem incorporat un nou espai al cementiri de Collserola, el Bosc del Silenci.

Ubicació: Cementiri de Collserola

COLUMBARIS

Columbaris XiprerEs tracta d’un nou columbari cinerari en forma de xiprer. És una escultura original i exclusiva de corten i vidre, la qual té espai per introduir vàries urnes. La seva estructura fa que quedi totalment integrada entre els xiprers del Jardí de la Mediterrània del cementiri de Montjuïc.

Cada escultura té capacitat per a 24 columbaris amb espai per a una o dues urnes.

Es troba al Jardí de la Mediterrània del Cementiri de Montjuïc.

Columbaris CinerarisSepultura vertical amb capacitat per a quatre urnes.

Ubicació:Tots els Cementiris.

Columbaris Cineraris amb porta de vidreSepultura vertical amb capacitat per quatre urnes amb porta de vidre.

Aquesta tipologia de columbaris és pionera a l’Estat Espanyol.

Es troben als cementiris de Les corts, Poblenou, Sant Andreu i Collserola.

Columbaris cineraris de cortenSepultura amb capacitat per a quatre urnes. El Corten és acer tractat que li dóna al columbari un aspecte d’elegància i modernitat.

Situats a un espai privilegiat dins el jardí de la Mediterrània del Cementiri de Montjuïc.

Columbaris cineraris tipus tomba42 columbaris tipus tomba amb capacitat per a quatre urnes.

Exterior, làpida i testera de marbre blanc que donen al conjunt un aspecte d´harmonia i puresa.

Situats a un espai privilegiat dins el jardí de la Mediterrània del Cementiri de Montjuïc.

Contacte