Fossar de la Pedrera - Cementiris de Barcelona CBSA
Fossar de la Pedrera 2021-08-04T12:19:29+00:00

EL FOSSAR DE LA PEDRERA

El Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc és un espai memorial dedicat a les víctimes de la repressió i dels bombardejos franquistes. Es tracta d’un espai únic que Cementiris de Barcelona vol donar a conèixer a la ciutadania amb l’organització de visites guiades gratuïtes.

Aquest espai conté les despulles mortals de les víctimes de la repressió franquista i dels bombardejos durant la Guerra Civil, però també d’un bon número de persones que van morir afusellades a Barcelona durant la postguerra. Va ser inaugurat de nou el 1985 com un conjunt arquitectònic de gran interès històric, on es troben, entre d’altres monuments, la tomba del president Lluís Companys.

El guia anglès Nick Lloyd, gran coneixedor de la memòria històrica del país, descobrirà als assistents els detalls del Fossar, que conté un projecte memorial dissenyat per l’arquitecta catalana Beth Galí.

Codi QR

qr_mjEl Cementiri de Montjuïc incorpora el codi QR a l’entrada del cementiri i a diversos punts de senyalització del itinerari cultural.. Els codis faciliten una breu explicació sobre la història de cada monument funerari així com dades sobre el seu escultor i estil arquitectònic en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Com anar-hi

Diumenges a les 11:00h

2021: 17 d’octubre, 21 de novembre  i 12 de desembre.

2022: 16 de gener, 20 de febrer, 20 de març, 24 d’abril, 15 de maig i 5 de juny.

Lloc: Fossar de la Pedrera del Cementiri de Montjuïc
Punt de trobada: Accés C/ Mare de Déu de Port, 56-58- Porta de ferro

*Cal fer reserva prèvia a cementiriescultura@cbsa.cat (màxim 2 persones per reserva)

Més informació al 934 841 920 / comunicacio@cbsa.cat