Ruta Cementiri de Les Corts - Cementiris de Barcelona CBSA
Ruta Cementiri de Les Corts 2021-09-14T07:36:43+00:00

Ruta del Cementiri de Les Corts diürna

La visita del Cementiri de Les Corts ja forma part de l’oferta cultural de Cementiris de Barcelona, juntament amb les rutes guiades dels Cementiris de Poblenou i Montjuïc, i l’APP de Sant Gervasi. El  cementiri de les Corts ofereix un recorregut amb Codis QR i la possibilitat de concertar visites guiades gratuïtes entre setmana amb grups de més de 10 persones.

Aquesta iniciativa té l’objectiu d’acostar els cementiris als ciutadans com a llocs plens d’històries i de vida i, per extensió, dipositaris d’aquesta memòria col·lectiva.

Alguns punts d’interès d’aquest recorregut són el panteó dels Soldats, fet el 1904 per l’arquitecte municipal Pere Falqués –conegut pels seus bancs-fanals del Passeig de Gràcia– i que està dedicat als 728 soldats que van sortir del port de Barcelona i van morir al desastre de Cuba i Filipines; el cementiri hebreu en actiu més antic de Barcelona; o la Capella, reconstruïda el 1918 i que, com l’edifici de l’administració, es caracteritza pel seu toc modernista.

En el recinte de Les Corts també descansen grans personalitats, com l’escultor Frederic Marès; Antoni Batlle, sacerdot i pedagog impulsor de l’escoltisme a Catalunya; el fotògraf i historiador Pere Català-Roca; l’actor i humorista Joan Capri; i alguns dels grans noms del Futbol Club Barcelona, com els jugadors Paulino Alcántara, Josep Samitier, César Rodríguez, Estanislau Basora, Ladislao Kubala o Javier Urruticoechea; el president Narcís de Carreras o el massatgista Àngel Mur.

Com anar-hi

Horari del Cementiri
De dilluns a diumenge: de 8.00 a 18.00 hores

Adreça i telèfon
Avda. Joan XXIII, 3-15. 08028 Barcelona Tel. 934.841.992

Transports

Autobusos
7. Tots els dies
33. Tots els dies
54. Tots els dies
74. Tots els dies
113. Tots els dies
L12. Tots els dies
L97. Tots els dies

Metro
Línia 3. Estació de Maria Cristina (sortida Pl. Reina Maria Cristina)

Horaris de visita

Visites guiades gratuïtes
Per a grups de més de 10 persones, consultar disponibilitat.

Telèfon d’informació
934 841 999

e-mail
comunicacio@cbsa.cat