Cementiri - Collserola - Cementiris de Barcelona CBSA

Cementiri de Collserola

Cementiri del parc natural

//Cementiri – Collserola
Cementiri – Collserola 2021-07-23T11:36:34+00:00

Mesures especials per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia Covid-19

En atenció a les mesures de contenció de la pandèmia i per tal d’evitar contagis i garantir la continuïtat dels serveis, en el següent enllaç trobareu més informació sobre les noves mesures de contingència davant la Covid-19

Horari del cementiri
De dilluns a diumenge:
de 08:00 a 18:00 hores

Horari Oficina d’atenció a la ciutadania
De dilluns a divendres:
de 08:30 a 14:30 i de 15:30 a 17:30
Dissabte, diumenge i festius:
de 08:00 a 14:30

Horari d’estiu (del 1 de juliol al 30 de setembre)
De dilluns a divendres (no festius): de 08:30 a 14:00 h i de 15:30 a 17:30 h
Caps de setmana i festius, de 08:00 a 14:30 hores

Adreça i telèfon
Ctra. Nacional 150. Km 1,5.
08110 Montcada i Reixac (Barcelona)
Tel. 934.841.999
cbsa@cbsa.cat

Transports
Autobusos

102. Divendres a diumenges i els festius:

Primera sortida des de Barcelona: 10:00h
Darrera sortida des del cementiri: 15:00h

104. Dissabtes, diumenges i festius

Primera sortida des de Barcelona: 10:00h
Darrera sortida des del cementiri: 13:00h

Telèfon d’informació
934 841 999

Informació addicional
Mapa Cementiri Collserola

Història

El de Collserola és un cementiri mediterrani amb una ordenació ortogonal de tres o quatre blocs de nínxols generalment de cinc alçades. Una de les característiques d’aquest cementiri és la vegetació que trombe ja a la carretera d’accés i que és repeteix a tot el recinte, que ens recorda que ens trobem en un parc natural.

El cementiri està dividit en 18 agrupacions i és el prototip de cementiri modern pensat per accedir en cotxe. El recinte segueix les directrius de l’època en que va ser planificat, deixant l’ostentació dels grans mausoleus d’altres cementiris de la ciutat. Aquest és un cementiri funcional on abunden els nínxols amb una ornamentació senzilla.

finals dels anys 60, el cementiri de Montjuïc no tenia més capacitat d’ampliació. Com dintre del terme municipal de Barcelona no hi havia espai, al trobar-se la ciutat limitada per la serra de Collserola i el mar, el cementiri de Collserola es va construir en el pulmó verd de la ciutat.

El 27 de juny de 1972 es va inaugurar el nou cementiri en una zona de bosc de 180 hectàrees als contraforts de la serra de Collserola entre el municipis de Cerdanyola i Montcada i Reixac.

Recinte islàmic

L’any 1997 es va inaugurar el primer recinte islàmic al Cementiri de Collserola amb un centenar de tombes que es van construir orientades a La Meca. Fruit del compromís adquirit entre la Comunitat Islàmica de Barcelona i Cementiris de Barcelona, s’ha pogut donar sepultura a moltes persones de la ciutat de Barcelona, resta de Catalunya i d’altres Comunitats Autònomes que professen la religió musulmana i han triat quedar-se a Barcelona i no retornar al seu país d’origen.

L’any 2017, es va posar en marxa el segon recinte islàmic amb dos objectius principals: Donar servei als musulmans nascuts, residents o morts a Barcelona i garantir, en la mesura del possible, la no limitació dels drets individuals en funció de les característiques de la seva tradició religiosa.

Actualment, el recinte islàmic compta amb sepultures disponibles per a les persones de religió musulmana i ja s’està projectant la seva ampliació amb la construcció de noves tombes, així com de blocs de nínxols amb previsió de tenir-ho enllestit a finals de l’estiu de 2021. Tot i això, per tal de cobrir les necessitats, a curt termini, abans de la finalització d’aquest projecte es preveu tenir construïdes altres noves tombes per complementar el recinte actual.

Davant la situació excepcional provocada per la Covid-19, Cementiris de Barcelona posa a disposició de la comunitat no barcelonina tombes i nínxols al Cementiri de Collserola que també compleixen amb els principals requeriments de la religió musulmana. Si el difunt és enterrat ara, al cap de 2 anys, si la família ho desitja, pot repatriar-lo al país d’origen sempre que l’Autoritat Sanitària o Judicial així ho permeti.

Sepultures

Els cementiris de la Barcelona són espais de memòria i tranquil·litat. Cementiris de Barcelona disposa de sepultures disponibles als diferents cementiris de la ciutat.

Serveis al cementiri de Collserola

Cementiris de Barcelona és una empresa pertanyent a l’Ajuntament de Barcelona. Els nostres objectius són apropar la gestió dels cementiris i de tota la seva activitat als usuaris, millorar l’atenció al client i oferir un servei de qualitat.

El blog de CBSA

Cementiris de Barcelona forma part del Viu Montjuïc, un projecte cultural i de lleure per a tota la família

Montjuïc celebrarà a la tardor un cap de setmana de cultura, natura i lleure obert a tota la ciutadania. Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, serà una celebració on, durant tot un cap d

Load More Posts