Cementiri de Collserola

Cementiri del parc natural

//Cementiri – Collserola
Cementiri – Collserola 2020-01-14T12:57:20+01:00

Horari del cementiri
De dilluns a diumenge:
de 08:00 a 18:00 hores

Adreça i telèfon
Ctra. Nacional 150. Km 1,5.
08110 Montcada i Reixac (Barcelona)
Tel. 934.841.999
comunicacio@cbsa.cat

Transports
Autobusos
102. Tots els dies ( Pl. Eivissa – Cementiri de Collserola) amb reforços des del dia 28 d’octubre fins al 3 de novembre (Pl. Eivissa – Cementiri de Collserola)
103.  Habitualment circula només els festius però per a Tots Sants també hi haurà servei i es reforçarà des del dia 29 d’octubre fins el 2 de novembre (Montcada i Reixac – Cementiri Collserola)
104. Habitualment només circula dissabtes i festius però per a Tots Sants hi haurà servei ie reforçarà des del 29 d’octubre fins al 3 de novembre (Fabra i Puig – Cementiri Collserola)

Telèfon d’informació
934 841 999

Informació addicional
Mapa Cementiri Collserola

Història

El de Collserola és un cementiri mediterrani amb una ordenació ortogonal de tres o quatre blocs de nínxols generalment de cinc alçades. Una de les característiques d’aquest cementiri és la vegetació que trombe ja a la carretera d’accés i que és repeteix a tot el recinte, que ens recorda que ens trobem en un parc natural.

El cementiri està dividit en 18 agrupacions i és el prototip de cementiri modern pensat per accedir en cotxe. El recinte segueix les directrius de l’època en que va ser planificat, deixant l’ostentació dels grans mausoleus d’altres cementiris de la ciutat. Aquest és un cementiri funcional on abunden els nínxols amb una ornamentació senzilla.

A finals dels anys 60, el cementiri de Montjuïc no tenia més capacitat d’ampliació. Com dintre del terme municipal de Barcelona no hi havia espai, al trobar-se la ciutat limitada per la serra de Collserola i el mar, el cementiri de Collserola es va construir en el pulmó verd de la ciutat.

El 27 de juny de 1972 es va inaugurar el nou cementiri en una zona de bosc de 180 hectàrees als contraforts de la serra de Collserola entre el municipis de Cerdanyola i Montcada i Reixac.

Sepultures

Els cementiris de la Barcelona són espais de memòria i tranquil·litat. Cementiris de Barcelona disposa de sepultures disponibles als diferents cementiris de la ciutat.

Serveis al cementiri de Collserola

Cementiris de Barcelona és una empresa pertanyent a l’Ajuntament de Barcelona. Els nostres objectius són apropar la gestió dels cementiris i de tota la seva activitat als usuaris, millorar l’atenció al client i oferir un servei de qualitat.

Crematori

El procés de cremació que Cementiris de Barcelona duu a terme a l’actualitat, es realitza amb tècniques especialitzades i perfeccionades que marquen un salt qualitatiu respecte a las primeres cremacions a Barcelona.

El blog de CBSA

Cementiris de Barcelona col·labora amb la Fundació Audir amb una visita guiada pel cementiri de Montjuïc

Cementiris de Barcelona col·labora amb la Fundació Audir, Associació Unesco per al Diàleg interreligiós, amb la realització d’una visita guiada a peu per tombes històriques i diverses t

Load More Posts