Cementiris de Barcelona forma part del Viu Montjuïc, un projecte cultural i de lleure per a tota la família - Cementiris de Barcelona CBSA

Cementiris de Barcelona forma part del Viu Montjuïc, un projecte cultural i de lleure per a tota la família

//Cementiris de Barcelona forma part del Viu Montjuïc, un projecte cultural i de lleure per a tota la família

Cementiris de Barcelona forma part del Viu Montjuïc, un projecte cultural i de lleure per a tota la família

Montjuïc celebrarà a la tardor un cap de setmana de cultura, natura i lleure obert a tota la ciutadania.

Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, serà una celebració on, durant tot un cap de setmana, els equipaments que habiten Montjuïc, en col·laboració amb el Districte de Sants-Montjuïc i l’ICUB, oferiran activitats pròpies i en xarxa, mostrant-se conjuntament com un pulmó cultural de gran nivell.

 

Activitats ofertes al cementiri de Montjuïc durant el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre:

  • Col·lecció de Carrosses Fúnebres (16 d’octubre a les 12 hores): visita guiada a un patrimoni únic a Europa i molt representatiu de l’evolcuió del riutal funerari a Barcelona.
  • Portes obertes a la Col·lecció de Carrosses Fúnebres (16 i 17 d’octubre, de 10 a 14 hores): el guió museogràfic i l’extensa documentació gràfica permet traslladar al visitant a una època on les carrosses eren les grans portagonistes dels enterraments.
  • “Ciutat Dormitori” (16 i 17 d’octubre, a les 18:30h): espectacle teatral en col·laboració amb el Teatre Lliure. Contactar amb el Teatre Lliure per a les reserves.
  • Visita guiada al cementiri de Montjuïc (17 d’octubre a les 11:15 hores): itinerari pel cementiri cementiri de Montjuïc, un museu a l’aire lliure i un reflex de la història de Barcelona. Places exhaurides.

Per a més informació, consulteu el web del Viu Montjuïc.

 

La iniciativa forma part del Pla d’Actuació del Parc Montjuïc 2019-2029, un pla municipal que busca visibilitzar l’activitat cultural del Parc, i pretén crear nous espais, usos compartits, i establir sinergies entre els equipaments, amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Universal del 1929.

El cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, tindrà lloc Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura. Un cap de setmana d’activitats culturals i de lleure per a tota la família. 22 equipaments de Montjuïc uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines, una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de la muntanya i està coorganitzada, i finançada, pels propis equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció de Turisme i Indústries Creatives, que a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Les activitats combinaran itineraris guiats i teatralitzats amb jornades de portes obertes i visites guiades als equipaments, intervencions participatives, música, dansa i teatre. A més també hi haurà zones per menjar, beure i descansar.

L’objectiu principal de la proposta és posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert i accessible, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania.

 

Institucions promotores: Anella Olímpica – BSM, CaixaForum, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, El Graner, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica, Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d’Art de Catalunya, MUHBA Refugi 307, Poble Espanyol, Teatre Lliure i Teatro de los Sentidos.

Amb la coorganització de: Districte de Sants-Montjuïc, Institut de Cultura de Barcelona i Direcció de Turisme i Indústries Creatives.

 

By | 2021-10-11T08:56:01+00:00 31/08/2021|Notícies|Comentaris tancats a Cementiris de Barcelona forma part del Viu Montjuïc, un projecte cultural i de lleure per a tota la família