Cementiris de Barcelona. Cementiri és natura

//Cementiris de Barcelona. Cementiri és natura

Cementiris de Barcelona. Cementiri és natura

LES ESPÈCIES ANIMALS DELS CEMENTIRIS. CEMENTIRI ÉS NATURA

Els cementiris de la ciutat tenen un extraordinari valor per la varietat de vegetació i espècies animals. Cementiris de Barcelona està duent a terme diferents actuacions per preservar tot aquest patrimoni natural de la ciutat.

Repoblació de Mussols

El compromís de Cementiris de Barcelona amb la preservació de la natura s’ha posat, novament, de manifest amb la participació de l’entitat al projecte de recuperació de la fauna autòctona del Cementiri de Montjuïc. Concretament, s’han alliberat sis mussols al recinte funerari procedents del Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu del projecte ésrepoblar el territori de Montjuïc amb aquests rapinyaires, un animal fins fa poc, molt comú al recinte funerari, però que va veure disminuïda la seva població després de la desaparició del pla dels Garrofers amb motiu de la construcció del complex olímpic. Per tal de facilitar que la repoblació arribi a bon port, s’han instal·lat al Cementiri de Montjuïc diversos nius artificials. En els primers controls s’ha observat l’existència de 4 ó 5 parelles de mussols.

Bassa naturalitzada al Cementiri de Montjuïc

Els mussols no són els únics animals que viuen en el cementiri: al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc hi ha una bassa artificial naturalitzada que forma part de la tomba del president Lluís Companys. És un ecosistema on habiten tres espècies d’amfibis (la granota verda, la reineta i el tòtil), algues i invertebrats, on també s’apropen tot tipus d’animals insectívors. La bassa té un manteniment periòdic per tal de millorar-ne l’equilibri i l’habitabilitat.

Aus

També podem trobar als nostres recintes nombroses espècies d’aus. Per exemple al Cementiri de Montjuïc destaquen les òlibes aus nocturnes, popularment considerades fúnebres. D’altra banda, al Cementiri de Collserola, s’hi troben altres espècies: gafarrons, merles, tallarons, capnegres, caderneres, tudons, mallegrengues, pit-roigs, raspinells, rossinyols i cargolets.

Els altres vuit cementiris de la ciutat, més urbans i petits, gaudeixen d’un inventari menys generós però igualment interessant: xoriguers, orenetes o els cada poc més escassos pardals comuns.

granota-verda
mussol-1-al-fossar-de-la-pedrera-002
reineta

By | 2017-09-20T13:09:37+02:00 05/07/2017|Notícies|Comentaris tancats a Cementiris de Barcelona. Cementiri és natura