CEMENTIRIS DE BARCELONA AFEGEIX A L’ESCRIPTOR, CARLOS RUIZ ZAFÓN, A LA RUTA DE MONTJUÏC - Cementiris de Barcelona CBSA

CEMENTIRIS DE BARCELONA AFEGEIX A L’ESCRIPTOR, CARLOS RUIZ ZAFÓN, A LA RUTA DE MONTJUÏC

//CEMENTIRIS DE BARCELONA AFEGEIX A L’ESCRIPTOR, CARLOS RUIZ ZAFÓN, A LA RUTA DE MONTJUÏC

CEMENTIRIS DE BARCELONA AFEGEIX A L’ESCRIPTOR, CARLOS RUIZ ZAFÓN, A LA RUTA DE MONTJUÏC

Part de les cendres de l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, mort a Los Angeles, reposen en el Cementiri de Montjuïc.

Nascut el 1964 a Barcelona, Carlos Ruiz Zafón és un dels autors més reconeguts de la literatura internacional i les seves obres s’han traduït a més de cinquanta idiomes. Una de les més destacades és “La Sombra del Vent” (2001), la primera novel·la de la saga d’”El cementiri dels llibres oblidats”, la qual ha rebut nombrosos premis arreu del món.

Els cementiris de la ciutat han format part de les seves obres i han estat l’escenari de molts dels seus personatges. És per aquesta raó que Cementiris de Barcelona li fa un homenatge a la seva sepultura i aquesta serà inclosa a la Ruta cultural del Cementiri de Montjuïc.

La Ruta de Montjuïc s’emmarca en el projecte La Ruta dels Cementiris que va iniciar-se ja fa uns anys amb La Ruta de Poblenou. Es tracta d’una iniciativa que promou el paisatge funerari de la ciutat a través d’un recorregut per aquests dos cementiris monumentals. La Ruta dels Cementiris recorda que Barcelona no és una ciutat, sinó moltes ciutats; un viatge al passat i al present en el qual trobem personatges històrics, populars i d’aventures; riquesa, pobresa, amor i mort, una antologia inusual dels gustos i de les costums dels diferents grups socials, de les diferents èpoques i dels diferents llocs. La Ruta vol ser, igualment, un instrument de divulgació que permet recuperar i donar a conèixer l’immens patrimoni artístic, cultural i històric que guarden els cementiris, com a llocs plens d’històries i de vida i, per extensió, dipositaris de la memòria col·lectiva.

By | 2021-06-23T12:11:54+00:00 23/06/2021|Notícies|Comentaris tancats a CEMENTIRIS DE BARCELONA AFEGEIX A L’ESCRIPTOR, CARLOS RUIZ ZAFÓN, A LA RUTA DE MONTJUÏC