Barcelona des de Casa. Informació relativa als serveis funeraris i cementiris

/, Notícies Destacades/Barcelona des de Casa. Informació relativa als serveis funeraris i cementiris

Barcelona des de Casa. Informació relativa als serveis funeraris i cementiris

Serveis funeraris i cementiris

Mentre duri la crisi sanitària, els serveis funeraris de la ciutat funcionaran de manera conjunta. Alhora, s’ha fixat un preu màxim de 2.500 euros per al servei bàsic:1.948,10 euros de base, que inclou el trasllat i la custòdia de les persones difuntes fins a les dependències dels serveis funeraris, més 540 euros en cas d’inhumació o 550 en cas d’incineració.

En cas de tenir contractada una assegurança de decés, es poden triar lliurement els serveis i productes que es volen contractar. Si no s’esgota tot el capital assegurat, es pot demanar el retorn del capital sobrant.

.A més, les famílies en situació de vulnerabilitat o amb ingressos baixos tenen l’opció d’accedir als serveis bonificats o gratuïts.

Davant l’augment de defuncions a la ciutat i l’increment de peticions d’incineració, es reforça el sistema d’enterraments i s’oferirà l’opció de fer inhumacions provisionals i procedir a fer la incineració passats dos anys, sense cap cost addicional.

D’altra banda, es restringeix l’acompanyament dels difunts en la destinació final, que des del 17 de juliol permet que hi hagi 10 familiars als enterraments i a les cremacions. Cementiris de Barcelona habilitarà espais dins dels recintes per tal de poder fer un comiat quan la situació es normalitzi.

Els serveis funeraris es reforcen amb els recursos següents:

  • Més espai de dipòsit per a les persones difuntes a les seves instal·lacions.
  • Més vehicles per traslladar les persones difuntes des d’hospitals, domicilis, residències o altres espais sanitaris.
  • Personal d’atenció telefònica als familiars per poder atendre’ls correctament i agilitzar els tràmits necessaris per iniciar el procés.

D’altra banda, Cementiris de Barcelona ha avançat l’ampliació del recinte islàmic situat al cementiri de Collserola.  Aquesta ampliació estava previst enllestir-la l’estiu del 2021, però ateses les circumstàncies actuals s’ha decidit començar a executar l’obra. L’ampliació permetrà construir-hi 72 places més a terra, distribuïdes en 24 tombes, a més de dos blocs de nínxols, amb un total de 96 sepultures.

Més informació

By | 2020-07-18T04:21:32+02:00 04/03/2020|blog, Notícies Destacades|Comentaris tancats a Barcelona des de Casa. Informació relativa als serveis funeraris i cementiris