EL CEMENTIRI DE COLLSEROLA

A finals dels anys 60, el cementiri de Montjuïc no tenia més capacitat d’ampliació. Com dintre del terme municipal de Barcelona no hi havia espai, al trobar-se la ciutat limitada per la serra de Collserola i el mar, el cementiri de Collserola es va construir en el pulmó verd de la ciutat.

El 27 de juny de 1972 es va inaugurar el nou cementiri en una zona de bosc de 180 hectàrees als contraforts de la serra de Collserola entre el municipis de Cerdanyola i Montcada i Reixac.

El de Collserola és un cementiri mediterrani amb una ordenació ortogonal de tres o quatre blocs de nínxols generalment de cinc alçades. Una de les característiques d’aquest cementiri és la vegetació que trombe ja a la carretera d’accés i que és repeteix a tot el recinte, que ens recorda que ens trobem en un parc natural.

El cementiri està dividit en 18 agrupacions i és el prototip de cementiri modern pensat per accedir en cotxe. El recinte segueix les directrius de l’època en que va ser planificat, deixant l’ostentació dels grans mausoleus d’altres cementiris de la ciutat. Aquest és un cementiri funcional on abunden els nínxols amb una ornamentació senzilla.

Horari
De dilluns a diumenge: de 08:00 a 18:00 hores

Adreça i telèfon
Ctra. Nacional 150. Km 1,5. 08110 Montcada i Reixac (Barcelona)
Tel. 934.841.999

Transports
Autobusos
102. Tots els dies ( Pl. Eivissa – Cementiri de Collserola)
103. Festius ( Montcada i Reixac – Cementiri Collserola)
104. Festius ( Fabra i Puig – Cementiri Collserola)

Descarrega mapa del cementiri